Туреччина. Отримання віз

Якщо Ви хочете відвідати Туреччину з туристичною ціллю,то Вам не потрібно звертатися до візового центру цієї держави в України, адже для громадян нашої країни з 2009 року діє спрощений візовий режим, за яким турист може придбати візу уже при перетині кордону, вартість цієї візи складає 20 євро, вона діє протягом 90 днів і є багаторазовою, тобто дає можливість в'їжджати і виїжджати з країни протягом 3-х місяців. Єдине, що Вам знадобиться для перетину кордону – це закордонний паспорт, термін дії якого закінчується не раніше як за 6 місяців. В закордонний паспорт Вам буде вклеєна спеціальна марка, яка надає право перебувати в країні. Якщо Ви подорожуєте до Туреччини з дитиною, то Вам необхідно подбати про оформлення і їй дитячого проїзного документа або можна також внести відомості про дитину в свій закордонний паспорт, якщо дитині ще не виповнилось 14 років. Потрібно звернути увагу на те,що в 5-ти річному віці обов'язковим є наявність фото дитини в паспорті батьків, фото необхідно змінювати кожні 3 роки.

Більше того, уряд Туреччини готовий невдовзі взагалі скасувати візовий режим для громадян України, але лише за умови прийняття аналогічного закону для громадян Туреччини, що в'їжджають в Україну. Адже процедура перетину кордону турецькою стороною є набагато складнішою , довготривалішою і коштовнішою.

Таким чином, маємо надію, що скоро для відпочинку в Туреччині не потрібно буде додаткових затрат на отримання візи, а необхідно буде лише подбати про закордонний паспорт.